Dacă aș fi pentru o secundă un bătrân PSD-ist… Dacă aș fi pentru o secundă un bătrân PSD-ist…
Am văzut contramanifestația de la Cotroceni. Indiferent de motivele pentru care au ieșit bătrânii ăia acolo, convingere sau #sticlădeulei sau #sutadelei de om… Eu mă-ntreb:... Dacă aș fi pentru o secundă un bătrân PSD-ist…

Am văzut contramanifestația de la Cotroceni. Indiferent de motivele pentru care au ieșit bătrânii ăia acolo, convingere sau #sticlădeulei sau #sutadelei de om… Eu mă-ntreb: Oare la bătrânețe uiți complet cum era să fii tânăr? 

Altfel, nu-mi explic. Nu-mi explic cum le scapă acestor oameni durerea și disperarea din ochii tuturor tinerilor pe care i-au numit cu atâta scârbă și patos „sclavi”.

Stau și mă-ntreb…

Dac-aș fi un bătrân PSD-ist, chiar n-aș înțelege nicio secundă de ce copilul meu muncește în străinătate?

Chiar nu m-aș întreba nicio secundă de ce mi se nasc nepoții prin Spania sau Italia sau prin Anglia, și de ce îi văd doar prin vacanțele de vară, în vizită în țara care nici măcar nu e a lor și pe-a cărei limbă o vorbesc stâlcit?

Dac-aș fi un bătrân PSD-ist, chiar aș simți vreo secundă mândria aia ridicol de nefondată a faptului că îmi vine copilu’ din străinătate să mă vadă?

Dac-aș fi un bătrân PSD-ist, în timp ce-aș frământa o pâine cu făina primită contra unui vot, n-aș realiza nicio secundă cam cât de ieftin m-am vândut? Pe trei lei, la propriu. Pe-o pâine, la propriu. Nu mi-ar sta dumicații ăia în gât, n-aș realiza că am vândut, de fapt, o țară-ntreagă pentru ei?

Dac-aș fi un bătrân PSD-ist, în timp ce-aș împacheta carnea de porc, zacusca și cartofii pentru copiii plecați în alte orașe să muncească, nu m-aș întreba deloc de ce au ei, de fapt, nevoie de sacoșa de rafie cu mâncare lunară? Nu m-aș gândi nicio secundă că o friptură și-un piure amărât e ceva ce orice om ar trebui să-și permită într-o țară normală?

Dac-aș fi un bătrân PSD-ist, chiar aș crede vreo secundă că ai mei copii ar considera că ieșitul în stradă zi de zi, după măcar opt ore de muncă, flămânzi și înfrigurați, e o distracție? O joacă? O plăcere? Oare la fel de proști i-aș considera pe toți cei mai tineri ca mine? Oare chiar aș uita complet cum am fost când eram eu tânăr?

Excese similare...

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz