Vai, da’ ție nu ți-e frig cu gecuța aia pe tine? Vai, da’ ție nu ți-e frig cu gecuța aia pe tine?
Mai odios decât zăpada și frigul atunci când e iarnă, e concepția că trebuie să te înfofolești neapărat ca o sarma, în straturi, adicătelea. Nu-i suficient... Vai, da’ ție nu ți-e frig cu gecuța aia pe tine?

Mai odios decât zăpada și frigul atunci când e iarnă, e concepția că trebuie să te înfofolești neapărat ca o sarma, în straturi, adicătelea. Nu-i suficient să ai budigăi pe tine, tre’ să tragi musai și o pereche de ștrampi pe dedesubt. Ce pulover, e degeaba, bagă și-un maiou înfipt în pantaloni, să țină la șale.

BLUGI când e frig?! Doamne ferește, da’ vrei să-ți înghețe cracii, maică?! PANTALOONI, să fie din ăia groși, băgați adânc în ghetele care trebuie MUSAI să aibă blăniță și talpă aderentă. Bine, cu talpa aderentă sunt de-acord, eu patinez și pe asfalt, d-apăi pe asfalt + gheață.

Trecând la subiect, urăsc să mă încotroșmănez. Oricât de frig ar fi, mai mult de două straturi (hai, trei) în partea de sus nu suport. Adică bluză/pulover + geacă. Sau poate, (numai) dacă-i frig rău, bluză + jachetă + geacă. Despre partea de jos, am tot auzit povești SF despre dresuri pe sub blugi, colanți pe sub blugi… surioarelor, explicați-mi, vă rog, ce putere supranaturală vă face să vă puteți mișca ALTFEL decât ca niște pinguini ușor constipați cu atâtea straturi de haine pe voi? Mă simt ca și când aș purta pamperși doar gândindu-mă la asta. Și deci, mersul meu ar fi ca atare. De-a bușilea. Altfel nu concep.

Lămurite fiind aceste detalii, concluzia e numai una: întotdeauna sunt prea subțire îmbrăcată. Bill Gates ar fi majordomul meu dac-aș fi primit câte-un dolărel de fiecare dată când am auzit Vaaaai, dar ție nu ți-e frig așa?! 

Bă… de multe ori chiar nu-mi era. De și mai multe ori… da, îmi era frig. Dacă aș fi stat zece ore pe-afară, dând la lopată. Și dacă aș fi deszăpezit străzile din trei sectoare din București. Și, eventual, dacă aș fi dirijat și circulația vreo două ore, cu un fluier între dinți în mijlocu’ intersecției. Și dacă m-aș fi hotărât și să fac un maraton de mers pe jos pân’ la Brașov și-napoi, doar pentru că pot.

Doar că… ce să vezi, nu fac nimic din toate astea când ies din casă. Maximul de timp petrecut pe-afară, la propriu, e de 30 de minute. De ici până colo, de la taxi până la intrarea în bloc, de la magazin până în birou. D-astea simple. Dacă se impune să stau mai mult… iarna nu ies. Simplu. Nu suport frigul. Și nici nu văd de ce aș face-o.

Pe bune, de ce e obligatoriu să fii îngropat într-un maldăr de haine dacă NU stai afară? Doar pentru că afară-s -20 de grade, nu tre’ să te îmbraci ca și când aia e temperatura la care îți vei petrece ÎNTREAGA ZI. Mie chiar îmi place să mă pot mișca, nu știu despre voi.

La fel, valabil și pentru zilele extrem de călduroase de decembrie (pentru că da, nu știu dac-ați observat, dar iarna începe undeva prin ianuarie de câțiva ani), când doar fiindcă e întipărit în mintea colectivă că este IARNĂ, brusc devine inacceptabil să ai teniși în picioare. Sau geacă de piele. Dar vaaaai, nu ți-e frig așa?! E IARNĂ! Da, maică, în capul tău e iarnă, afară-s cinșpe grade, nu mersi, nu vreau bocanci de ski în picioare.

Ne-mbrăcăm și noi după gradele din termometru și nu după luna din calendar?

Excese similare...

Leave a Reply

3 Comments on "Vai, da’ ție nu ți-e frig cu gecuța aia pe tine?"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Alexandra
Guest

Vei ce imi plac astea care topaie de ici pana colo, din taxi in taxi… Asa as merge si eu in chiloti pe strada. Te invitam sa astepti tramvaiul 1 patruj’deminute si apoi vorbim despre straturi.

Nautilus
Guest

Cu vreo 15-16 ani în urmă, se filma ”Vrei să fii miliardar” într-un hangar de la Semănătoarea. În hangarul ăla era mai frig ca afară, lucru care mă face să cred că descoperiseră o metodă de a da peste cap legile termodinamicii. Gagicile care dirijau publicul și concurenții purtau geaca și gluga încheiate și legate cu șiret, publicul tremura fericit sub 2-3 pulovere. Numai Ianțu trebuia să poarte costum și cravată. Așa încât avea un costum cu 2 numere mai mare, pe sub care erau câteva straturi de tricouri și izmene :)

wpDiscuz