Uneori e mai bine să nu taxezi prostia Uneori e mai bine să nu taxezi prostia
Cu ocazia unei reveniri în forță a unei dudui autosuficiente cu încă o gafă monumentală la care mie mi-au dat două lacrimi de jenă... Uneori e mai bine să nu taxezi prostia

Cu ocazia unei reveniri în forță a unei dudui autosuficiente cu încă o gafă monumentală la care mie mi-au dat două lacrimi de jenă când am citit-o, am constatat că prea multă lume se grăbește să taxeze prostia.

Cine a mai citit pe-aici, ori mă cunoaște, știe că-s prima-n front când e vorba de aruncat cu pietre (pe drept, să ne-nțelegem). Doar că atunci când arunc eu o piatră, pe persoană fizică, singura consecință e o vânătaie-n fruntea țintei (plus satisfacția mea că mi-am spus oful). Când aruncă zece oameni, mai mult sau mai puțin grei, cu articole și link-uri și share-uri, s-ar putea să nu nimerească niciunul, iar în loc de vânătaie să se resimtă doar un spike de trafic și popularitate.

Ori popularitatea, fie ea pozitivă ‘au ba, pentru persoanele autosuficiente este mai mult așa, ca o mângâiere a ego-ului și-așa umflat artificial, și nicidecum o lecție, așa cum v-ați dorit cu toții să dați. Sunt convinsă că acum, domnișoara Șandru, în loc să realizeze proporțiile penibilului în care se scaldă, în loc să zică bă, am avut o zi proastă și-am scos un porumbel pe gură (porumbel de vreo șapte paragrafe, dar deh), ea se învăluie într-o aură de importanță pe care n-o spargi nici cu cinci sute de pietre, fiindcă, nu-i așa, e în discuții cu avocații lui Fuego, voi vă dați seama ce ocupată e această persoană și ce mici sunteți voi pe lângă ea?

În fine, am dedicat un paragraf întreg unei penibile (hey, a fi penibilă nu e o calomnie sau jignire, pe Șandru fraza ești penibilă! a și consacrat-o), când ideea de bază este alta: unele vietăți au un simț al persecuției extrem de ascuțit. În combinație cu o inteligență mediocră (fiindcă da, eu pun egal între prostie și lipsa oricărei urme de simț al penibilului), rezultă că fiecare piatră aruncată spre ea = Hey, am hateri, și-s MULȚI, deci sunt vedetă.

Opriți, bre, spiritul ăsta justițiar. Oamenii se descalifică singuri, în timp. A transforma prostul într-o victimă (prin săritul la gât în gașcă) este cel mai mare favor pe care i-l faceți. #leavestupidpeoplealone

Excese similare...

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz