Nu-mi lua o scamă de pe umăr! Nu-mi lua o scamă de pe umăr!
Există o serie de gesturi ușor agresive pe care oamenii le fac fără să-și dea seama. Vizavi de străini și nu numai. Niște chestiuțe,... Nu-mi lua o scamă de pe umăr!

Există o serie de gesturi ușor agresive pe care oamenii le fac fără să-și dea seama. Vizavi de străini și nu numai. Niște chestiuțe, apropieri ciudate care pe mine mă fac să mă simt incofortabil. Nu știu dacă și pe alții da, dar prima mea reacție când le văd e să mă dau doi pași în spate ca să nu arunc c-o stângă-n coaste sau la ficat. Aproximativ. Admit și că e posibil să n-am eu toți biscuiții în pachet.

Nu te așeza pe aceeași bancă cu un alt om. Dacă nu îl cunoști. Dacă și-a trânit partea dorsală pe-o bancă, într-un parc sau pe-o stradă, e fiindcă vrea să-și tragă sufletu’, să pufăie o țigară, să poarte o conversație la telefon… în principiu, să stea. Supriză: singur.

Nu aprinde țigara altei persoane (nu se aplică doar femeilor). Sau, și mai rău, dacă-i cu bricheta în mână deja, gata să și-o aprindă singur. Există niște oameni cu complexe de inferioritate extreme, care-s în stare să se bage peste mâna ta, aproape să-ți dea peste ea, doar să-ți aprindă ei. Dude, știi karate?!

Nu povesti lucruri (personale) de la prima conversație. Fac cunoștință cu tine, schimbăm un Ce faci complezent, iar tu chiar îmi răspunzi cu bine, mă cert cu gagică-mea. Și-apoi îmi înșiri motivele pentru care aia e proastă. Sau că tocmai ți-a murit câinele. Sau că mă-ta e în spital. Repet, nu te cunosc, nu știu ce răspuns să dau, nu știu dacă de fapt nu ești bucuros să te cerți cu gagică-ta iar răspunsul îmi pare rău (și-așa penibil), e posibil să nu se aplice. E o situație jenantă în care mă pui, e o intruziune extrem de proastă.

Nu-mi lua o scamă de pe umăr. Nici nu-ți știu numele bine, suntem într-un grup de oameni prin care ne-am nimerit amândoi și mă trezesc cu o mână străină pe mine. Hey, aveai o scamă. ?!…. hăhă, merci?! Ține-ți dracu’ mâinile acasă. Repet, știi karate?

Nu cere păreri prea importante de la prima discuție. Știu că speech-urile de dezvoltare personală despre socializare îți spun să faci omul de lângă tine să se simtă important, să-i pui întrebări și să-i ceri păreri. E bullshit, ori știi să socializezi, ori pari un dement care mă-ntreabă, deși încă nu mi-a reținut bine numele, ce părere am despre încălzirea globală și bieții ursuleți polari.

Excese similare...

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz