Dragă Adriana Șandru Dragă Adriana Șandru
Despre această Adriana e vorba, doar așa, în caz că e vreun nesimțit care nu știe cine-i domnișoara. Aceasta este o scrisoare deschisă. Bine,... Dragă Adriana Șandru

Despre această Adriana e vorba, doar așa, în caz că e vreun nesimțit care nu știe cine-i domnișoara.

Aceasta este o scrisoare deschisă. Bine, sunt convinsă că știi mai bine decât mine care-i treaba cu scrisorile deschise, tot așa te-a lovit și pe tine celebritatea, nu? Băi, și pe la-nceputuri chiar erai simpatică. Nu păreai să debordezi de inteligență (ca să nu formulez așa ca tine, „nu păreai extraordinar de proastă”), dar meh, cuminte și la locul tău, ai reușit să te bagi în lista scurtă de bloggeri a multor oameni. Inclusiv în a mea.

La un moment dat, ai luat-o razna. Așa se-ntâmplă cu oamenii nu extraordinar de deștepți, nu e chiar vina ta. Îi apucă o criză existențială și un narcisism ușor grețos și încep, încet-încet, să pice în ridicol fără să-și dea seama. Un ridicol din ăla cu doze de zahăr și cu replici de prin filme. Doar că filmele tale sunt, de fapt, niște telenovele pline de patetism care bat lejer la numărul de episoade Tânăr și neliniștit.

Și-atunci, din postura unui om căruia nu-i vei da tu niciodată mâncărică la final de lună prin prisma noului tău job (Congrats!), ți-am explicat că ești penibilă:

adriana-sandru

Ce-i drept, știindu-te de pe vremea când numărul tău de unici era undeva la 200, am sperat că n-o să ai atitudinea asta pasiv-agresivă mimoză-like, și nici la unfriend nu m-am așteptat. După ce mi-am șters lacrima din colțul ochiului, am trecut repede peste, pentru că mi-a fost clar că-i mai ușor să te scalzi în cloaca de oameni pupăcioși de părți dorsale, decât printre ăștia care pot să-ți pună o oglindă obiectivă în față. E OK, am stabilit deja că nu ești extraordinar de deșteaptă, da? :)

Și cum spuneam… trecând peste, în această zi de luni productivă, îmi bipăie telefonul. Got mail!

adriana-sandru (2)

Un anume Alex îmi spune despre cât de nu extraordinar de proastă par. Alex vrea să fie anonim, așa că își completează câmpul de mail cu „bla.bla@yahoo.com” și cel de Website cu „nimic.ro”. Dar ce te faci când te dă de gol IP-ul? :(

Dar vai, GMP PR?!?!

Dar VAI, oare Alex este Adriana?! Să fie o coincidență? Ar putea fi… Hai, fie. Poate e. Așa că întrerup această scrisoare deschisă adresată Adrianei Șandru și o continui cu una adresată lui Alex de la GMP PR, cu adresa de mail bla.bla@yahoo.com:

Dragă Alex,

Am ajuns din greșală la IP-ul tău și atâta prostie, neglijență și frustrare, rar mi-a fost dat să văd. Sunt foarte curioasă ce e atât de de căcat în viața ta, astfel încât să-ți măsori stima de sine și față de alții în like-uri și followers, dar mie, sincer, mi-e milă de tine și sper să îți rezolvi problemele.

 

Cu drag,

O tipă nu extraordinar de proastă, care acum a răcorit toți oamenii care tocmai m-au bătut pe umăr în privat, dar n-au vrut să afișeze public părerea pe care o lași, de fapt, în online. :) Da, unii nu ne-ascundem în spatele unui Alex, d-aia nu pupăm prea multe like-uri.

Excese similare...

Leave a Reply

33 Comments on "Dragă Adriana Șandru"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Adriana Sandru
Guest

Ai dreptate! Trebuia să am curaj și să îmi asum comentariul acela semnat cu Alex (da, eu l-am lăsat), dar nu-mi place să mă “bălăcăresc” prin online cu oameni ca tine, care nu au ceva mai bun de făcut și stau să arunce cu noroi în alții, dar nici nu am putut să-mi văd de viață fără să-ți spun ce cred, având în vedere că și tu ai simțit să faci la fel. Nu așa crești! Și faptul că acum ai scris un articol despre mine pe blog, nu schimbă faptul că mâine tot la stadiul ăsta vei fi.
Chiar mi-e milă de oamenii ca tine, care în loc să vadă cum pot face ca viața lor să fie mai bună, sunt preocupați de ce fac alții și da, comportamentul tău e, cel puțin pentru mine, o dovadă de prostie și de răutate.

Emil Calinescu
Guest

Draga Adriana,

Scrisoarea mea deschisa catre tine este scurta si la obiect. Vreau doar sa iti (re)amintesc, in cazul in care ai uitat, ca virgula nu se pune NICIODATA intre subiect si predicat.

“Și faptul că acum ai scris un articol despre mine pe blog VIRGULA(?!) nu schimbă faptul că mâine tot la stadiul ăsta vei fi.”

Intr-adevar, multor le da cu virgula dupa ce poposesc pe blogul tau, poate si tie ti-a dat cu virgula dupa ce ai citit acest articol (cum indrazneste cineva caruia i-am dat block sa scrie despre mine?!), insa, crede-ma, asta nu e un motiv pentru a pune virgula acolo. Gramatica, draga de ea, are reguli stricte, care se aplica indiferent de proprietarul blogului ori de cel care formuleaza fraza.

Din pacate pentru tine, nu vei putea nici sa editezi comentariul tau precedent, nici sa imi cenzurezi acest comentariu si nici sa iti stergi comentariul lasat de tine, asa cum faci deseori pe profilul tau atat de plin de reactii.

Despre mailul scris de Alex zic doar atat: personalitatea ta masculina este mai agramata decat cea feminina. Nu ma mir, nu ma bucur, nu ma intristez, doar constat.

Te salut cu respect (pentru gramatica) si iti urez mult succes la noul tau job.

Al tau “dusman” (blocat),
Emil Calinescu

idaho
Guest

Deși sunt de acord cu ceea ce spui, îți zic și eu că mai ai de crescut un pic. Pentru că dacă erai mai matură, nici măcar nu te mai oboseai să scrii chestia asta. Treceai mai departe și îți vedeai de viața ta. Și faptul că ai fost felicitată în privat de mulți, știi cum e, ei te felicită, tu o să îți iei un val de hate că ai spus adevărul și pe termen lung, tu ești aia care “a fost nașpa.”

Dorin Lazăr
Guest

Valul de hate nu te deranjează *acum*. O să te deranjeze mai încolo

idaho
Guest

La capitolul asumare sunt de acord cu tine. Trebuie să ne asumăm tot. Si știu că îți vei asuma, dar ascultă o persoană mai bătrână și considerată “hateriță”.

PS: 2 am fost care ți-am zis că ești beată. Deocamdată, doi.

Irositu\'
Guest

Nu știu cum am ajuns pe aici, dar hai și eu. Când vine vorba de heităreală, dacă e întemeiată (și observând că duduia în discuție îți lasă comentarii anonime, oh well…), să fie până la capăt! N-o să faci bani din blog, n-o să ai nici prea mulți prieteni (ceea ce nu e chiar rău, maxima cu puțini da buni se aplică perfect), dar o să ai satisfacția că n-ai lins niciodată urechi pentru un unic sau un pișcot, so keep up the good work! Ăștia cu ‘stai să vezi mai încolo’ îs niște triști, de aia e varză blogosfera românească, că 90% dintre bloggeri sunt ocupați să se pupe-n cururi reciproc…

Emil Calinescu
Guest

Problema cu sintagma CAND 3 OAMENI ZIC CA ESTI BEAT/A, DU-TE SI CULCA-TE este ca-i posibil ca cei 3 sa fi vorbit inainte si parerea lor sa nu conteze.

Eu as lua-o invers: indiferent ce faci, tot vei gasi 10 oameni nemultumiti de ceea ce faci. Decat sa incerci sa-i multumesti pe toti, nu mai bine te straduiesti sa te simti mai bine? Sa ai satisfactia ca ai facut ce ai crezut tu de cuvinta. Nu e mai important asta decat sa pleci capul de fiecare data?

idaho
Guest

Băi, Emile. Eu am senzația că părerea mea chiar contează. Pentru că sunt trecută prin niște experiențe. Atât eu cât și Dorin suntem prin zona bloggingului de foarte mult timp. Cred că dacă facem adunarea, împreună avem mai mulți ani de blogging decât ai tu.de școală.
Just saying.

Emil Calinescu
Guest

Eu intentionat am exagerat, pt a evidentia latura cealalta. Nu refuz complet sintagma CAND 3 ITI SPUN CA ESTI BEAT, spun doar ca nu se aplica in toate cazurile. Atata tot.

Cudi
Guest

Dragă Excesivo,

Tâmpenia aia cu „când trei îţi zic că eşti beată…” arată că nu urmezi turma şi ăsta e un lucru rar, bun, de admirat (nu eşti laşă, ai atitudine şi curaj). Pentru mine, cititorul, nu contează câţi ani de blogging ai sau ce campanii ai dus în spate de-a lungul timpului, contează sinceritatea, ce şi cum spui. Iar francheţea ta savuroasă mi-a deschis apetitul pentru a intra şi reintra pe blog, aşa cum, în cazul celorlalţi comentatori de aici (pe care i-am click-uit fără satisfacţie) n-a funcţionat. Eşti mai tare în abordare decât toţi, însumaţi – cu căţel, cu purcel, ani de blogging şi alte rahaturi irelevante talentului. Iar astfel de atitudini îmi par mai mult decât ok într-o lume în care Firea e primăriţă, 3 milioane de români sunt fani Teo Trandafir pe fb, fetele au vise umede cu vampirii din Twilight sau cu sadomasochistul din Fifty Shades of Grey, o lume care riscă să aibă o primă doamnă precum Melania Trump şi în care tot mai mulţi preferă onion rings. Pentru că şi celebrităţile astea au fost, cândva, mângâiate finuţ pe creştet de alţii, iar ălora care erau împotrivă li s-a spus să tacă, că nu-i frumos, că sunt răi sau că ceapa îngraşă mai puţin decât cartoful. Nu eşti tu cea beată, înţelegi? Aşa că bagă mare pe contrasens.

Lotus
Guest

@Laura

Fată, ia aminte la ce-ți spun Idaho și Dorin. Că ăștia sunt cu state vechi în blogosferă. Tu nu știi, că tu acum ești tânără și fioroasă, și nu-ți e frică de nimic, dar când o să devii mare, sau cum să zic, matură, și o să aduni ceva ani de bloging în spate, o să-ți fie frică de Adriana Șandru.

@Idaho

Există oameni pentru care blogul nu reprezintă un instrument în cariera lor de piariști ci un exercițiu de onestitate. Un exercițiu asumat ca atare, cu tot ce implică el. Oameni ca Laura, din ce-o comentat mai sus. Dacă după atâția ani de bloging nu ai reușit să faci această distincție, între cele două tipuri sau variante de blog, care bineînțeles că sunt expresii a două moduri diferite de gândire și abordare, atunci probabil că părerea ta nu contează chiar atât de mult pe cât ai tu senzația.

idaho
Guest

Eu îmi asum cu mare grijă ceea ce spun. Și am spus multe lucruri. Și am primit și amenințări cu moartea, în urma a ceea ce am spus. Evidamon, nu le-am băgat în seamă și nici nu mă simt în pericol. Eu doar i-am spus că există posibilitatea ca mai încolo să îi pară rău că a făcut asta. Pe principiul vechi “te bagi la lături, te mănâncă porcii.” și strict din acest punct de vedere.

Lotus
Guest

Câteodată e bine să iei atitudine. Voi aveți o inițiativă cu mersul la vot, ce poate fi interpretată ca o critică a pasivității civice din societatea românească. Câteodată e bine să expui lucrurile urâte pe lângă care treci în adevărata lor lumină, în loc să te faci că nu le vezi. Dacă i-ar dedica câte un articol lunar, aș zice și eu că procedează greșit, dar așa…

alex
Guest

reputatia o precede http://tinyurl.com/gsrcqpd

Cristina
Guest

Eram pe Facebook si o prietena a share-uit acest articol. L-am deschis, l-am citit si am rămas socata. Nu înțeleg ura dintre voi, un feedback se da fără a jigni. Iar dacă vrei sa comentezi subiectele de blogging ale unei fete la început de cariera, o faci in privat sau cu blândețe.
Eram in trecere si mi-am zis sa dau acest feedback pentru amândouă părțile.
Ah si chiar nu am auzit pana acum, de nici macar una din părțile subiectului de față. :)

Cristina
Guest

Încercam sa punctez faptul ca nu țin cu nimeni :)

Emil
Guest

Imi aduc aminte acum ceva vreme cand aceasta domnisorica era promovata de anumiti bloggeri pentru nush’ce scriosare deschisa. Apoi ca era pe la TV si mai stiu eu. Acum ca am vazut articolul asta, am intrat din nou la ea pe blog. Am inchis instant tabul la cand am citit articolul cu Skrillex.

Cudi
Guest

D-şoara Adriana, nu vă supăraţi, cum aţi reuşit să adunaţi turma aia grasă şi frumoasă de followeri şi amici pe facebook? Dacă „Nu aşa creşti!”, atunci argumentaţi cum (spiritul de turmă, pardon, de echipă, învinge mereu). Menţionez că sunt posesoarea unui tânăr mascul Border Collie, de 6 luni.

Cudi
Guest

Cum ar veni, începi prin a critica o vedetă gen Răduleasca, îţi faci reputaţie de grammar nazi făcând mişto de Grapini şi îţi întreţii fanii cu truisme răsuflate. Publici mailuri private sau poze cu vreo biată nebună umblând goală pe străzi. Urmează şedinţele foto profi, o intervenţie cu cosiţe la o emisiune tv fantomă şi, basta, eşti formator de opinie, ai crescut mare şi îţi mângâi suav pe creştet adulatorii. Cine îţi spune că eşti degeaba, îţi dăunează la karmă.

So, no IQ requirement? Omg, my dog is too smart for that!

Emil Calinescu
Guest

Comentariul lui Cudi merita toate like-urile din lume.

krantz
Guest

Pentru cineva care a deschis mai tîrziu televizorul, e posibilă o lămurire? Deci, din ce am văzut eu la reluare, tu ai vrea ca altcineva să scrie pe blogul lui cam ce și cum ți-ar plăcea ție, în condițiile în care e mult mai simplu să nu-l mai urmărești? Asta mai ales că persoana respectivă n-a solicitat vreun feedback. Întreb și eu că-s mai nou în branșă și vreau să fur meserie.

krantz
Guest

Exact! Iar feedback-ul tău inițial nu avea vitriol decît foarte puțin și ăla mai mult pe la colțuri 😉
Da las că o să vă împăcați voi, că sunteți tinere.

trackback

[…] persoană fizică, singura consecință e o vânătaie-n fruntea țintei (plus satisfacția mea că mi-am spus oful). Când aruncă zece oameni, mai mult sau mai puțin grei, cu articole și link-uri și share-uri, […]

wpDiscuz