Uitați-vă la mine cum scriu despre nimic Uitați-vă la mine cum scriu despre nimic
Și am succes. Bineînțeles, succesul se măsoară în numărul de mail-uri cu propuneri de colaborări pe care le primești de la agenții, precum și... Uitați-vă la mine cum scriu despre nimic

Și am succes. Bineînțeles, succesul se măsoară în numărul de mail-uri cu propuneri de colaborări pe care le primești de la agenții, precum și coletele cu atenții, măsline și comunicate de presă pe care ți le aduce curierul.

Văd că acum valul e contra bloggerițelor de feșăn. OK, sunt multe și degeaba. Grase, slabe, urâte sau bunoace. Se dezbracă pe pișcoturi și fac barter pe silicoane. Da’ până’ la urmă, asta le e nișa. Au (în mare parte) un public de rahat care vrea țâțe, așa că fetele prestează țâțe legate-n bustieră Nike, cu un shake proteic în mâna stângă și iPhone-ul auriu în dreapta. Haștag loveyourself. Și curg like-urile și balele pe tastaturi, cum curg și campaniile. Cine suntem noi să le spunem clienților că-s proști și că a le plăti pe domnișoarele astea e echivalent cu a arunca bancnotele între țâțele unei stripteuze? Rămâi cu banii dați și neef…icient cheltuiți. Bravos.

Da’ despre ăștia care scriu despre nimic, ce părere avem? Adică… nici măcar țâțe. Pur și simplu nimic. Bloguri generaliste și „de opinii personale”, prin care faci scurtă la deget și uzezi rotița de scroll prin comunicate de presă, poze la panouri și, evident, sfaturi despre veață. De la puști și puștoaice de doojde ani care-ți scriu despre nimic, dar în detaliu.

Te-ai dus la munte în weekend? Perfect, postăm despre cum te-a-nvăluit natura și-ai redescoperit sensul vieții în mireasma proaspătă de pișat muguri de brad de pe Valea Prahovei.

Te-ai mutat în altă chirie? Scriem despre marile schimbări din viață. Te-ai tăiat la un deget? Arta vine din durere. Te-ai certat cu mă-ta? Înțelepciunea e cheia. 

Numa’ lecții de viață, boss. Ne luăm atât de în serios încât m-aștept ca următorul viral să fie despre culoarea cristalin-aurie a pișatului de dimineață a vreunui/vreunei mascul/duduițe de prin online. Și-apoi, hop, să vină și-un branduleț cu odorizante de WC să profite de situație și să se lipească pe val.

Radu fî Constantinescu, frățioare, io-mi cer scuze. Te-am subestimat. Măcar la tine găsesc țâțe. În schimb, 80% din blogurile personale de succes sunt niște râgâieli urât mirositoare pe care miile de followeri le inhalează satisfăcuți, apăsând la final un like hotărât. Scârbă. Am fix cinci bloguri mari și late pe care le citesc. Cinci. Care-i, mă, blogosfera? A, de fapt stai, că ăștia nici nu se autointitulează bloggeri. It all makes sense now.

Excese similare...

Leave a Reply

8 Comments on "Uitați-vă la mine cum scriu despre nimic"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Darius
Guest

E usor de criticat fiindca nu stii cat de greu ar fi sa livrezi continut zilnic sau cel putin regulat. Si sa nu fie despre nimic

#nimeni
Guest

Cand vii in Iasi?

Iulia
Guest

Și eu scriu despre toate și nimic, doar de dragul de a scrie. Nu prea în detaliuc, ce-i drept, că mă ia lenea :))

Pentru @Darius- Te rog, dă link-uri către conținutul zilnic, plin de însemnătate, la care te referi.

Lotus
Guest

Ai dreptate, „au trecut de faza de blogări”, ajungând la cea de formatori de opinie. Fix ca jurnaliștii în comparație cu romancierii. Ceea ce-i perfect pentru toată lumea, zic eu.

wpDiscuz