Mai rău decât să fii singur când ești în căcat…. Mai rău decât să fii singur când ești în căcat….
Am tot auzit oameni care se plâng de singurătate. Da, da, e de căcat să fii singur. Nu mă refer la a nu avea... Mai rău decât să fii singur când ești în căcat….

Am tot auzit oameni care se plâng de singurătate. Da, da, e de căcat să fii singur. Nu mă refer la a nu avea cu cine să faci schimb de fluide, că aia se găsește ușor. Mă refer la a nu avea oameni pe lângă tine, în general.

Doar că oamenii înțeleg prost singurătatea. Toți o transformă într-o lamentare d-aia patetică cu smiorc smiorc, n-am și eu un umăr pe care să mă sprijin. Mai concret, frica de singurătate se traduce, de cele mai multe ori, cu frica de a nu avea cu cine împărți problemele pe care le ai. Frica de a nu avea un umăr pe care să bocești și să-l umpli de muci. Greșit, bre.

A fi singur când ai probleme e cel mai eliberator lucru. Cel puțin pentru mine. Nu zic că un plâns zdravăn cu sughițuri pe umăru’ cuiva nu poate fi eliberator, da’ când termini de șters mucii și de plâns de mila ta, când ridici capu’ și te uiți în oglindă la fața ta umflată și hâdă… găsești problema tot acolo, lângă tine, cu un pachet de șervețele-n minus și ego-ul tău terfelit, cu vreo două trepte mai jos de minus infinit.

Adevărul adevărat e că singurătatea e de căcat când n-ai cu cin’ să te bucuri. Nu când n-are cin’ să te-aline. Alinatu’ n-ajută când ai o problemă, dar o față familiară care să se bucure din suflet pentru o reușită de-a ta este făr’ de preț.

Și asta n-o s-o-nțeleagă nimeni până când n-o să izbească singur de-o problemă pe care s-o rezolve fără ajutor din nicio parte, iar apoi, când a ieșit din căcat și vrea să ciocnească un pahar de vin… să n-aibă cu cine. Aia-i, bă, singurătatea. Așa că, gata cu mucii.

Excese similare...

Leave a Reply

2 Comments on "Mai rău decât să fii singur când ești în căcat…."

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Nautilus
Guest

Dacă alinatu’ n-ajută când ai o problemă, dar o față familiară care să se bucure din suflet pentru o reușită de-a ta este făr’ de preț, omul român ar trebui să ştie să fie un bun prieten şi camarad. Nu invidios, pârâcios şi ranchiunos.

wpDiscuz