Caut chirie, nu cameră de videochat! Caut chirie, nu cameră de videochat!
Dacă vrei să te muți în chirie sau dacă ai căutat măcar o dată un locșor pe care să dai câteva sute de euro... Caut chirie, nu cameră de videochat!

Dacă vrei să te muți în chirie sau dacă ai căutat măcar o dată un locșor pe care să dai câteva sute de euro pentru confortul tău, știi sigur cam cum stă treaba cu apartamentele de închiriat. După câteva căutări sau vizionări, poți să juri că toți proprietarii au căzut la un moment dat și s-au lovit rău la cap, moment din care au început să creadă cu toții că-s arhitecți și designeri de interior.

Altfel, de ce 80% din chirii arată ca și când te-așteaptă acolo, undeva în colț, și o cameră fixă cu obiectivu’ pe tine?

Un search rapid pe orice site de imobiliare o să-ți dea, invariabil, măcar una dintre „îmbunătățirile” pentru care prețul e umflat cu minimum 50 de euro:

Open space. La garsonieră. Pentru că, nu-i așa, dacă tot avem doar o cameră, de ce să nu pută mereu a cartofi prăjiți, ciorbă și prăjeală? De ce să nu ai în colțul din stânga sus al câmpului vizual o chiuvetă plină cu vase pe care n-ai avut chef să le speli aseară, atunci când te uiți la televizor? După anu’ 2000 încoace, hobby-ul național a devenit spartul de pereți prin casă. Cât mai durează până spargem și peretele de la baie? Dă-l dreacu, ocupă spațiu. Noi tre’ să deschidem spațiul. Noi tre’ să open… space.

Spoturi. La nelipsita arcadă de la open-space, eventual. Și la baie. Și în sufragerie. Și pe hol, la intrare. Dacă tot bați cluburile cât e weekendu’ de lung, măcar să ai și acasă atmosferă de bodegă.

Bar. Adică semi-pervazul ăla de la open space, lângă care se pun țanțoșe trei scaune de bar, înalte. Dau bine cu spoturile. De ce aș vrea să mănânc la o masă și nu pe un pervaz?

Geam de sticlă. Ăsta îl au proprietarii ăia care și-au revenit din lovitura la cap și și-au dat seama că nu-i nimic greșit ca o casă să aibă… pereți. Așa că, au acoperit open space-urile cu pereți și uși de sticlă, că ieși mai ieftin și cu mai puțin deranj decât dacă te-apuci de construit la loc.

Canapea de piele. Sigur că da, boss, camera video unde-i? Îmi stă bine părul? E ok machiajul? Hai, dă-i drumu’. Chat room opens in 3, 2, 1… 

Tapet. În traducere liberă: pereții erau atât de jegoși și băgați în boale încât singura soluție a fost să lipim tapet ieftin pe ei. În plus, acum anunțul de închiriere va avea în el nelipsitele epitete „modern” și „tineresc”. Și nuuu, nu alegem un tapet firesc, îl punem roșu sau verde și-l asortăm cu nelipsitele „jaluzele verticale” musai pe aceeași culoare, pe care le trecem cu mândrie la categoria „îmbunătățiri & utilități”, chiar lângă „apă caldă și gaze”. Pe bune? Ce bine, n-aș putea să gătesc ceva sau să fac un duș când știu că n-am jaluzele verticale la geam.

Mobilă Ikea. Și cu asta am spus tot, sari cu sutele de euro. Pentru că Ikea.

Excese similare...

Leave a Reply

6 Comments on "Caut chirie, nu cameră de videochat!"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Malin
Guest

Pentru romanul de rand, mai ales cel din provincie Ikea-i un lux.

Nae
Guest

Sigur! De-asta e plin de magazine Ikea prin toată România, că untermensch-ii care nu stau în Bucureşti e proşi şi inculţi. Pot să te ating?

Ciprian
Guest

Asta cu open space / chat room e nimic pe langa situatiile in care agentii imobiliari raman si ei fara cuvinte dar cu o ramasita de tupeu mai pot doar sa iti ofere un sincer “Stiti, omul sfinteste locul”

L.
Admin

:))))) Da, pe unele iti vine sa le sfintesti cu benzina. Si-un chibrit.

Emil
Guest

Mie mi se par mai misto anunturile in care doresc nespus de rau sa scoata in evidenta mobilierul clasic. De pe vremea stra-stra-strabunicilor. Puncte bonus daca debaraua facea parte din mobilierul lui Napoleon.

wpDiscuz