Un copil zburdă printre flori… Un copil zburdă printre flori…
… drăguț, ha? Doar că florile alea sunt dintr-un ronduleț decorativ într-un parc. Ronduleț călcat temeinic în picioare, panseluță cu panseluță, petunie cu petunie,... Un copil zburdă printre flori…

… drăguț, ha?

Doar că florile alea sunt dintr-un ronduleț decorativ într-un parc. Ronduleț călcat temeinic în picioare, panseluță cu panseluță, petunie cu petunie, de o fetișoară de vreo șapte ani. Zob l-a făcut.

Din spatele ei, vrea și sor-sa mai mică, undeva pe la patru ani, să facă același lucru. Doar că tre’ să urce o bordură cam înaltă și nu reușește. Nu-i nimic, vine mami din spate și-o ridică drăgăstos în brațe, „hopa sus”, și-o pune copăcel în mijlocul rondului, de unde piticania strivește din trei pași plasați strategic și ultimele panseluțe rămase în picioare după sor-sa.

Și-apoi, în rondulețul de câțiva metri, au început să se joace prinselea, în timp ce muma-lor le aclama de pe margine și o mai ținea din când în când p-aia mică de mână să nu se împiedice.

La trei metri mai încolo în parc, era mare pajiște cu gazon fain frumos, plin de odrasle care zburdau și orăcăiau ca toate alea. Nu contează, dacă boracu’ tău vrea să zburde printre flori, apăi acolo îl cocoți. Și-apoi stai și te uiți la el ca vita, în timp ce-ți curge și-o bală în colțu’ gurii de mândrie de ce-a ieșit din tine.

Da, ai copii frumușei. Că toți sunt frumoși (cel puțin) când sunt mici. Frumușei și cam atât.

În rest, ca profil psihologic, ți-i conturez eu de pe-acuma, în caz că între o bală ștearsă din colțu’ gurii și un „bravo, mami” plin de mândrie, îți rămâne timp să te mai gândești și la viitorul lor, așa cum face o mamă deșteaptă, care te crezi.

O să iasă din ei niște nesimțiți needucați de mare clasă. Poți să-i plimbi pe la câte școli vrei tu și poa’ să crească inima-n tine cât o pâine la fiecare notă de 10. O să fie niște corigenți la capitolul bun-simț toată viața lor. Da’ nu-i nimic, tu nici măcar n-o să știi asta, fiindcă tu ești repetentă la capitolu’ ăsta an de an și pân’ ți-or aduce ei paharul de apă mult dorit la pat.

Scârbă. 

Cine-a avut pe #1iunie proasta inspirație să iasă într-un parc, oricare, cred că poate veni cu minimum un exemplu de situație similară.

Excese similare...

Leave a Reply

2 Comments on "Un copil zburdă printre flori…"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
krantz
Guest

Genul ăsta de copii e visul oricărui primar, gata de un: ”mînca-i-ar nenea de ștrengari!”. Că va avea motiv să pună alte panseluțe la 100 de euro firul.

wpDiscuz