Fără muzică după ora 22:00 în Centrul Vechi Fără muzică după ora 22:00 în Centrul Vechi
În România, anii electorali sunt echivalenți cu o conductă spartă de legi proaste. Una după alta. Cu o mână facem biluțe de muci, cu... Fără muzică după ora 22:00 în Centrul Vechi

În România, anii electorali sunt echivalenți cu o conductă spartă de legi proaste. Una după alta. Cu o mână facem biluțe de muci, cu cealaltă semnăm docomente menite să arate că facem treabă, dom’le, alege-mă pe mine. Nu știu sigur care mână e mai productivă, încă nu m-am decis.

Așa că, avem regulament de funcționare proaspăt pentru Centrul Vechi: după ora zece noaptea, gata cu muzica pe terase în centru. Toată lumea la pijamale, bă, voi n-aveți niciun document de semnat mâine? Denise, treci la pupitru, arată-le ăstora ce-i aia o mârțoagă, ăăă, pardon, hârțoagă.

Stai ușor, nu te grăbi, că asta nu-i singura modificare. Terasele vor fi interzise dacă, pe mijloc, nu rămân minimum patru metri pentru acces (atât pietonal, cât și pentru situații de urgență). Hăhă, adică nu mai calc prin frappe-uri și cocktailuri în încercarea de a merge printre scaune și mese pline cu cefe late și florărese? Mișto.

terase-centru-vechi

Aaaa, și încă una: terasele vor trebui să aibă musai doar mese și scaune din lemn, răchită sau metal, fără zorzoane, fără culori prea stridente. Toate piesele de mobilier tre’ să fie la fel. Se interzic și jardinierele ălea hidoase cu flori artificiale. Adică Centrul Vechi n-o să mai arate ca un pișvaițer cu de toate, un pic mai răpciugos decât iarmarocurile de duminică de pe la sate? Naaais.

Se interzic și televizoarele și orice tip de proiectoare pe terase. Adică fără sămânțari de stadion care să se uite la meci.


Bun. Ar fi bine dacă n-ar fi…. rău. Astea-s așa, niște detalii fine. De bun simț, dar… fine. E un fel de finisaj, un fel de ultimă măsură luată pentru amenajarea unui spațiu civilizat unde să se îmbete distreze tineretul nostru, mândria țării.

Adică așa, ca și când toate-ar fi la locul lor prin Centrul Vechi, mai puțin câteva scaune din plastic care strică aspectul general și niște flori artificiale care nu se pupă cu decorul. Care decor se dărâmă!

Pică bucăți de tencuială pe tine când stai la terasă, dar hey, măcar ți-ai pus poponețul pe scaun de lemn și cadru metalic! De fapt, mă rog, în caz de cutremur, te bagi sub el, ar fi și asta o soluție! Bate cuba, Sorin Oprescu.

Excese similare...

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz