Dacă aș avea un copil… Dacă aș avea un copil…
…i-aș spune că nu-l privește ce fac alții în dormitor, în bucătărie, în casele lor. I-aș spune că dacă a decis că timpul lui e... Dacă aș avea un copil…

…i-aș spune că nu-l privește ce fac alții în dormitor, în bucătărie, în casele lor. I-aș spune că dacă a decis că timpul lui e atât de ieftin încât să-l consume pe acțiuni și  mobilizări prin care să interzică altora ceva, orice, de ordin personal, înseamnă că e un ratat. Înseamnă că am un copil ratat și că am eșuat ca părinte.

Dacă aș avea un copil al cărui existență să se-nvârtă în jurul altora, înseamnă că existența lui e degeaba. Înseamnă că am un copil care există degeaba și eu am existat degeaba ca părinte.

Dacă aș avea un copil, i-aș spune să-i învețe pe alții ce să facă, nu ce să nu facă. Și să-i învețe doar atunci când o face din propria experiență, nu din autosuficiență ignorantă. Pentru că atunci, ar însemna că am un copil de-a dreptul prost, în sensul cel mai pur al cuvântului. Iar eu am fost un părinte și, mai ales un om prost.

Dacă aș avea un copil, i-aș spune că poate să facă ce vrea, să iubească ce și pe cine vrea, să trăiască exact așa cum vrea el, fără să aplece urechea la critici și judecăți din exterior. Pentru că viața lui este doar a lui, și e mult prea fragilă, mult prea ușor de pierdut și trece mult prea repede ca să ai timp să mulțumești pe toată lumea. Liana Stanciu ar trebui să știe asta...

Dar n-am un copil. Așa că, le transmit tuturor ălora trei milioane de oameni ratați, care există degeaba și proști: nu vă faceți cinste nici vouă, dar nici părinților voștri. Pentru ce dracu’ trăiți? :)

Și-mi asum. Laura Glodeanu. 

Excese similare...

Leave a Reply

1 Comment on "Dacă aș avea un copil…"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Gica
Guest

Draga domnisoara,

Din cate stiu eu inca nu ne aflam in vreo distopie de asta orwelliana in care sa avem camere in dormitor sau chipuri in fund ca sa verifice cineva ce fetishuri ciudate avem. Cele 3 milioane de ‘oameni ratati’ nu au iesit sa militeze impotriva poponarilor si a sodomiei in sine ci impotriva modificarii unui act legislativ ce reglementeaza o institutie civila. Acest lucru, impotriva discursului occidental exacerbat cu profund caracter post-modern, auto-intitulat totusi deschis mental, reprezinta o caracteristica primordiala a democratiei in cel mai rudimentar inteles al acesteia…

Ce ai facut dumneata aici se numeste “straw-man logical fallacy” si ai adus o discutie care trebuie purtata cu predilectie in dimensiunea legislativului si a libertatilor cetatenesti ( da, asa zisa tiranie a majoritatii este unul din principiile intrinseci ale democratiei – daca tii minte de la Lapusneanu, “prosti da multi”) in dimensiunea eticului ca si cand dialogul social ar gravita in jurul actului sexual homosexual in sine.

Semnat,
Din nefericire afland tardiv, al 3.000.001-lea retard!

wpDiscuz