De ce miros frumos pițipoancele De ce miros frumos pițipoancele
Făceam rapid, chiar înainte de ora de închidere, cumpărături la Mega, cu un coș un pic mai greu decât puteam căra, așa că respiram... De ce miros frumos pițipoancele

Făceam rapid, chiar înainte de ora de închidere, cumpărături la Mega, cu un coș un pic mai greu decât puteam căra, așa că respiram destul de greu. Dar m-am pus la coadă la casă și mi s-a tăiat respirația de tot: în fața mea – o domnișoară înaltă, craci până-n gât, păr lung și vâlvoi care-i cădea până la jumătatea spatelui învelit într-un tricouaș de care se putea lipsi ușor, că oricum îi deslușeam perfect sistemul de prindere al sutienului prin el. Blugii mulați puteai să-i scoți repejor cu ochii minții că oricum dezvăluiau cam tot ce se putea dezvălui în materie de forme.

Dar nu, nu asta mi-a tăiat respirația. Parfumul ei, nene. Când am întredeschis puțin gura după aer, zbang, am simțit ca și când mi-a pulverizat cineva jumătate de sticluță de parfum direct între dinți. Practic, nu mai puteam să deslușesc mirosul, că era acaparat de gustul amar pe care-l aveam în gât, exact ca atunci când te dai cu parfum și ții gura deschisă.

Și-atunci, m-am întrebat. De ce miros frumos pițipoancele?

Este mirosul sărăciei. După ce absolvi Management fără să ai ce manageui sau FJSC fără să ai niciun… microfon, nu-ți permiți un parfum de câteva sute de lei, așa că… merge și ăla de 50 RON care poate fi folosit lejer și pe post de spray de omorât gândacii. Or rezista unii dintre ei și la bombe nucleare, dar la amăreala aia cred că se dau bătuți, își zic „adio veață” și se-ntorc repejor cu burta-n sus.

Este robinetul de apă caldă pe care-l deschid rar și cu teamă… iar parfumul, se știe, acoperă.

Este sponsorul neatent la nevoile lor. Dacă are și nevastă acasă, se explică…

Este „Chanel no 5”-ul de 50 RON pe care ți-l vând din mers, scoțându-l pe sub mână din geantă, băieții de la Unirii.

Este combinația de mirosuri din cele mai scumpe testere din Sephora.

Și m-am gândit că… aș vrea o țară în care să nu mai violăm olfactiv oamenii din jurul nostru. Fie cu prea mult parfum, fie cu… prea puțin.

***Pentru că azi s-a reactivat în Social Media celebrul „De ce miros urât bătrânii” al lui Mihai Vasilescu. :) Mi-am permis să-i fac o paralelă…

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz