Au, mi-a intrat o jurnalistă-n gât… Au, mi-a intrat o jurnalistă-n gât…
Se pare că e o nouă modă printre jurnalistele în curs de afirmare, acum: mușcatul de gât. Ai un invitat și tre’ să porți... Au, mi-a intrat o jurnalistă-n gât…

Se pare că e o nouă modă printre jurnalistele în curs de afirmare, acum: mușcatul de gât. Ai un invitat și tre’ să porți o conversație cu el? Pac, la jugulară. Ai, n-ai argumente, te-nfigi cu dinții-n el ca nesătula, deși știi și ți s-a zis de multe ori că nu e ok să folosești dinții! Se-aude acolo, în spate, Denise?

Dar pentru că noi nu s’tem jurnaliști moderni ca să atacăm fără motiv, iată o conversație jurnalist-invitat:


Transcriptul, pentru că e de zece ori mai savuros ca Scrisoare pierdută a lu’ Caragiale:

Denise: Ce-nseamnă… Ce este acela un document? *privire sfidătoare, ha, ți-am zis-o, fraiere*

Nazare: ?!… *privire stupefiată* La ce vă referiți? Un document… ?!

Denise: Un document!

Nazare: Ce calitate?…

Denise: Un document administrativ, domnule, ce-nseamnă acela un document?

Nazare: … Ce fel de document?

Denise: Un document, domnule Nazare (*mamă, chiar îmi iese, ăsta nu știe să răspundă!*), e ca și cum aș întreba ce-nseamnă „o stradă”… (ăăă, exact?!). Ce-nseamnă un document?! Ce-i vine primarului la semnat?! Documente! Ce-i acela un document?!

Nazare: Da… un document e un… act.

Denise: Ce fel de act?

Nazare: Un act administrativ. O solicitare.

Denise: Și cum arată?? (Denise, dă-o dracu, simpla ta prezență pe sticlă demonstrează că știi EXACT cum arată. Și că ai văzut din plin cum arată. Din prim plan, chiar.)

Nazare: Păi depinde ce fel de solicitare, de la ce compartiment, de la ce serviciu, de la ce birou…

Denise: Domnule Nazare, în administrația publică documentul își are propria lui definiție! Și documentul este… ă… documentul!!!


Hai să explicăm. Domnișoara vrea să practice ceea ce se numește un demers jurnalistic mai ofensiv. Ceea ce puțini, dar FOARTE puțini jurnaliști reușesc să facă bine. Și nu, niciunul nu e de la noi, Dana Grecu e doar o isterică ușor psihopată care-și scurtcircuitează creierul în direct până dă în bâlbe.

Dar Denise e o ambițioasă și asta se vede. Ea încearcă să impulsioneze discuția, să înțepe invitatul puțin… s-a săturat să fie doar ea înțepată. În repetate rânduri și feluri… Așa căăă, docomentu’, bre!!! Dă-o dreacu’ de scrisoare pierdută, zi ce-i ăla docoment?!

Excese similare...

Leave a Reply

4 Comments on "Au, mi-a intrat o jurnalistă-n gât…"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Leo
Guest

Ea voia definiția din DEX :)). Vai câți retarzi… Vorbești despre ceva și o dai în definiții. Să zică și ea ce e aia o televiziune sau o prezentatoare. pff…

Leo
Guest

Am văzut și eu acum “discuția” cu Laura Chiriac… Am zis că dau cu tastatura în monitor. Nu că doamna Laura e vreo femeie de nota 10, dar nu o lăsa bovina asta să vorbească. Pe mine mă exasperează să nu mă lase cineva să vorbesc… Uit ideea și dacă uit ideea nu mai încerc să explic, sar direct la gât. :))

trackback

[…] pe terase în centru. Toată lumea la pijamale, bă, voi n-aveți niciun document de semnat mâine? Denise, treci la pupitru, arată-le ăstora ce-i aia o mârțoagă, ăăă, pardon, […]

wpDiscuz