Mai ho cu political-correctness-ul! Mai ho cu political-correctness-ul!
Doi țigani și-au luat bătaie în tramvai că ascultau manele. Niște țigani n-au fost primiți la Therme. Refugiații sunt (în mare măsură) niște invadatori agresivi,... Mai ho cu political-correctness-ul!

Doi țigani și-au luat bătaie în tramvai că ascultau manele. Niște țigani n-au fost primiți la Therme. Refugiații sunt (în mare măsură) niște invadatori agresivi, inadaptați, periculoși.

Dar vai! Trebuie să fim political correcți, abia pronunțăm corect sintagma asta, dar o vomităm cu un aer elegant ca și când ar mirosi a panseluțe de fiecare dată când avem ocazia. Nu, dragilor, voma pute a vomă orice i-ai face, iar treaba asta cu politically correct este cea mai urât mirositoare vomă pe care o poate vomita un om.

Așa vă place să regurgitați idei care sună frumos și vă aruncă într-o lumină elitistă, încât încerc să-mi imaginez cum ați reacționa VOI în situații în care ar trebui să dați dovadă de… corectitudine politică, bă! Ștergeți-vă puțin engleza din colțul botului. Cu tot cu băluțele aferente.

Cum reacționezi, mă, când te urci în metrou și găsești un cuplu de țigani (da, țigani, nu rromi, da, știu, sunt o rasistă nenorocită) cu semințele-n poală, maneaua în telefon și so-keres-ul în gură? Așază-te, mă, lângă ei, ce, nu sunt și ei oameni? De ce-ți pui căștile în urechi și îți iei distanța corespunzătoare de minimum trei scaune față de ei?

tigani-tramvaiul-41

 

Cum reacționezi, păpușă, când te duci la Therme să-ți dai check-in pe șezlong și vezi șatra de puradei sărind în triplu șurub cu țukahara în apă? Îți ștergi frumos apa de pe meclă, să nu-ți curgă tencuiala și mascara, și te duci puțin mai încolo, strâmbând din năsuc și renunțând la selfie-ul cu palmieri. Asta-i treaba, o să faci doar o poză în oglindă la vestiare. Bună și aia.

Cum ai reacționa, băi posesor de nevastă, dacă ți-ar intra femeia val-vârtej plângând în casă că tocmai  au acostat-o vreo trei dubioși la metrou și au apucat-o de cur în timp ce unu’ își desfăcea prohabul? Sau, și mai rău, să pățească fii-ta asta. Refugiații sunt și ei oameni, nu?

Hai să vă explic care-i treaba cu a fi political correct

Da, nu toți țiganii ascultă manele, nu toți sunt nespălați și needucați, nu toți refugiații sunt niște violatori. Știu și placa asta. Și-i adevărată. Dar unii sunt! Iar de fiecare dată când un țigan va fi… ei bine, țigan, e ok să spui că acel țigan s-a comportat ca atare.

Să luăm un exemplu: un țigan îți pune o piedică.

Pasul 1 – Tu – cetățean proaspăt împiedicat, vei exclama că un țigan ți-a pus o piedică.

Pasul 2 – Hoarda de corecți politici vor exclama că ești un rasist nesimțit și că toleranță și că o lume mai bună și că bla-bla, flower-power. Pasul următor este să-i ignori p-ăștia.

Este corect politic să spui că un țigan ți-a pus o piedică? DA.

Atunci, ce este incorect politic? Să spui că acel țigan ți-a pus o piedică pentru că este țigan.

Acu’ stau și mă-ntreb… țiganii din 41 au fost bătuți fiindcă erau țigani sau fiindcă deranjau ceilalți călători? :) Vă zic eu, îi deranjau. Intimidau, dansau și se comportau așa cum fac de multe ori pe stradă chiar și românii. Motiv pentru care și-au luat-o (oarecum). Așa că… mai ușor cu political-correctness-ul pe scările tramvaiului.

Disclaimer: acest articol nu conține nicio notă sau atitudine rasistă și își propune doar să clarifice ideea de political-correctness. Drept dovadă, cele mai bune glume cu țigani pe care le-am auzit vreodată au fost din gura… unui țigan. :)

Excese similare...

Leave a Reply

3 Comments on "Mai ho cu political-correctness-ul!"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Andrei
Guest

E irelevant faptul că sunt ţigani sau nu, ce mă deranjează pe mine e faptul că lumea încurajează actul ăsta de Judge Dredd. Vreau să le amintesc celor care spun că ţiganii fac şi dreg să mai taie din ele, pentru că cei mai de soi penali în România nu sunt ţigani, e al 3-lea an consecutiv când campioana României la fotbal are patronul la puşcărie care nu e ţigan, e cam penibil să arătăm cu degetul înspre altă naţie conlocuitoare cum că ăia sunt cei neadaptaţi, hoţi.

Mark
Guest

Esti in eroare.Patronul de la campioana de anul asta e tigan din Zimnicea.

wpDiscuz