Je suis #bătrânuldelametrou Je suis #bătrânuldelametrou
Circulă de două zile pe Facebook (și implicit prin ziarele noastre mioritice) poza de mai jos, o lamentare patetică și specifică poporului rromânesc, cu un... Je suis #bătrânuldelametrou

Circulă de două zile pe Facebook (și implicit prin ziarele noastre mioritice) poza de mai jos, o lamentare patetică și specifică poporului rromânesc, cu un om în etate, circulând cu  metroul. Și vai, câtă milă, dar vai, câtă admirație. Dar vai, sărmanul medic, cum ar fi putut el să meargă cu o limuzină acasă dacă nu era în România…

batranul-de-la-metrou

Frumos. Până când nu mai e frumos, fiindcă omul se sesizează și se simte jignit, declarând că merge cu metroul fiindcă așa vrea mușchiul lui. Pentru că vrea să facă mișcare. Pentru că vrea să se relaxeze după muncă. Pentru că așa poate face cumpărăturile liniștit.

Pentru că așa e normal!

La asta v-ați gândit, smiorcăiților care mâncați la mic dejun Like și la prânz Share de pe Facebook? Că a merge cu metroul (sau cu orice alt mijloc de transport în comun) NU este josnic, rușinos, anormal? Că a transforma orice într-o dramă despre cum România e de căcat este, de fapt, motivul pentru care România e de… căcat?

O regulă minimală de bun simț, luați cu share, să nu vă stea în gât:

Nu mai cerșiți respect în numele altor oameni, îi jigniți prin simpla supoziție că nu ar fi respectați deja.

Da, pentru parveniți cu două clase, mersul cu metroul este, poate, o tragedie. Iar nevoia de a vă asocia cu oameni merituoși… o înțelegem și pe-aia, așa-i când ești o lepră pe șomaj. Da’ șomați naibii în altă parte decât pe Facebook.

logo

Leave a Reply

14 Comments on "Je suis #bătrânuldelametrou"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
gabi
Guest

Amice, tu n-est pas batranuldelametrou si nici nu vei fi vreodata. Ai vrut sa pui un titlu interesant dar din punctul meu de vedere esti doar penibil..

Mike
Guest

Permite-mi sa nu fiu deacord. Cand salvez mii de persoane poate nu vreau sa merg cu metoul si nici sa fac piata. Mi se pare normal sa castig cat merit ca sa faca altii piata pentru mine si cred ca as gasi si alte metode de relaxare in afara de inghesuitul in metrou. In facultate (pe vremea impuscatului) aveam un profesor care odata pe luna facea cu trenul un drum dus intors pana la Bucuresti doar ca sa intre in vorba cu diversi oameni, pe el l-am inteles, il ajuta in alegerea temelor pentru seminarii…dar la metrou ce sa vezi/faci?

Mike
Guest

acum am vazut, m-am documentat, ai drepate. Neatentie din partea mea

L.
Admin

It’s okay, it happens. :)

Redkid
Guest

Normalitatea trebuie incurajata, deci hai cu cat mai multe excese de normalitate

Claudiu
Guest

Am zis asta si pe FB dar o zic si aici: Dupa treaba cu Leon Danaila la metrou mi-am dat seama de ce mergea Oprea cu coloana oficiala si de ce merg toti de fapt cu coloana: pentru ca romanul sufera de smecherie si are impresia ca metroul e pentru saraci si pentru prosti. Vaaai, ditamai neurochirurgul mergea cu metroul. Da’ cu ce voiai sa mearga, ba? Cu elicopterul? Vai de capu’ nostru de smecheri originali… 100% Giani Versace boss!

Cătălina
Guest

Știi… unii își doresc să meargă cu metroul.
Nu tot ce mi se pare normal mie, ți se pare normal ție.
Refuz să cred că acest om a ales să meargă cu metroul pentru ca este atât de sărac. Așa vrea el, așa se simte el bine. Am văzut oameni la volan mult mai în vârstă decat acest medic, oare o fi de bine?
Vor fi vreodată medicii noastri atât de bogați încât să își angajeze șoferi?

cezar
Guest

Un punct de vedere foarte pertinent. Si sincer sa fiu, lasa-i sa someze pe facebook! Cine sta pe facebook anyway?!

Cezar
Guest

Nu subt de acord. Nu trebuie sa te lovesti de ele. Urmareste persoanele care merita cu adevarat urmarite. :)

wpDiscuz