De ce unii motocicliști nu merită respect De ce unii motocicliști nu merită respect
Apogeul frustrării ca şofer în Bucureşti l-am atins în punctul în care, fiind blocat la un semafor oribil pe Splaiul Unirii, m-am trezit cu... De ce unii motocicliști nu merită respect

Apogeul frustrării ca şofer în Bucureşti l-am atins în punctul în care, fiind blocat la un semafor oribil pe Splaiul Unirii, m-am trezit cu un stimabil conducător de motocicletă în dreptul geamului care îmi reproşa că nu îmi ţin banda. Eu poziţionat între liniile benzii mele de mers, dar oarecum descentrat, eram apostrofat că nu îmi ţin banda, deci el nu are cum să se strecoare printre maşini.

A fost singurul moment în care am simţit că aş împuşca un om în cap fără remuşcări sau resentimente şi acceptând cu bucurie orice sentinţă.

Acum o săptămână, după celebra adunare a motocicliştilor în zona Eroilor, curgeau în valuri de câte 6 – 7 motociclete, croșetând printre benzi și făcând practic imposibilă orice măsură de prevenire a unui accident.

Unul dintre ei, blocat în spatele unui 104 şi forţat să renunţe la formaţie, mă apostrofează urlând prin cască fiindcă am oprit în paralel cu autobuzul şi nu în spatele lui, ca să poată el să se dea în valuri cu frații lui pe două roți.

O singură dată în 10 ani de condus am văzut un motociclist, undeva spre Bacău, care circula pe o singură bandă de mers, semnalizând depăşirea şi revenind pe bandă, circulând cu viteză normală şi decentă. În rest, puhoi de cretini şi donatori de organe.

Atunci am înţeles ce înseamnă pasiunea.

Da, ai o pasiune, ţi-o respect, atât timp cât ţi-o desfăşori în mod normal şi legal. Dacă pasiunea mea ar fi să pornesc în fiecare zi o drujbă pe sub geamul tău şi să mă plimb printre maşini cu ea, existând riscul să mă şi urc pe ele, nu știu cât de tolerant ai mai fi la pasiunile altora.

Vreţi să fiţi respectaţi în trafic fără să respectaţi nici cea mai banală normă din codul rutier:

Circulaţia autovehiculelor şi motocicletelor se realizează pe benzile de mers dedicate. Nu pe marcaje, nu printre maşini, nu pe maşini. Pe benzi.

Vreţi să fiţi respectaţi în timp ce 80% dintre voi au plăcuțe de înmatriculare subdimensionate, ilegale, îndoite pe sub carene. Mă întreb şi eu ca prostul… de ce? Dacă tu ai o pasiune pentru motociclete, dacă tu ceri respect, dacă tu te supui regulilor, de ce nu vrei să poţi fi identificat?

De ce muriţi? Simplu, pentru că în momentul în care vii cu 80-100 km/h în oraş, încercând să mă depăşeşti pe partea dreaptă, nici tu nu ai timp să vezi semnalul meu, nici eu nu am timp să te văd în oglindă. Și-atunci devii donator de organe.

Aşa că stimaţi purtători de cască, degeaba victimizaţi şi vă puneţi stickere cu Respectaţi motocicliştii și vă înarmaţi cu camere de luat vederi pe caschete, atât timp cât vă îndoiţi plăcuţele pe sub roţi, bârâiţi tobele alea sparte deranjând porumbeii din copaci şi cauzând infarct babelor din stații, zburaţi printre maşini, nu am nicio urmă de respect pentru voi.

 

Excese similare...

Leave a Reply

7 Comments on "De ce unii motocicliști nu merită respect"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
dodi
Guest

nice

Radu
Guest

80% la suta din cei pe care ii vezi … Sunt(em) destui care trec neobservati fiindca respecta si ei legile, stau in coloana, semnalizeaza…

Marius
Guest

Eu conduc de 17 ani si de fiecare data cand ii vad (sau mai bine zis ii aud ca de vazut ii vezi doar cand trec de tine) nu stiu cum sa fac sa-i las sa treaca mai repede de mine. Uneori insa, cum am patit chiar azi, nu ai ai ce sa faci: acordam si eu prioritate unor pietoni, la trecere cand am simtit o busitura in spate. un motociclist croseta masini oprite la trecerea de pietoni CU VITEZA. Bine ca s-a oprit in mine ca alternativa era un pieton…. Rezultatul? Bara spate, aripa spate stanga, roata facuta praf, janta indoita…Super fun. Si eu acum alerg pe la asigurari, prin service-uri, stau fara masina pana mi-o fac aia fara sa amabsolut nicio vina in afara de aia ca uneori sunt invizibil
PS. Explicatia lui, halucinanta “nu te-am vazut frate”

Nautilus
Guest

Dilemă: când vine un purtător de cască, 80-100 km/h în oraş, încercând să depăşească pe partea dreaptă, fără să se uite la semnal, şi-i rupe oglinda dreaptă unui agent de vânzări cu maşina inscripţionată, trebuie să-l înjurăm sau să ne bucurăm? 😀

(Indiciu: pe purtătorul de cască. Agenţii de vânzări cu maşina inscripţionată sunt dincolo de dubii: ei merită înjuraţi tot timpul.)

wpDiscuz