Ghid de stat la coadă în România Ghid de stat la coadă în România
Supermarket, trafic, ANAF, moaște, primărie, Starbucks, doctor sau Pandora. Nu contează, că noi ne-așezăm în coadă peste tot. Ne trebuie sau nu ne trebuie... Ghid de stat la coadă în România

Supermarket, trafic, ANAF, moaște, primărie, Starbucks, doctor sau Pandora. Nu contează, că noi ne-așezăm în coadă peste tot. Ne trebuie sau nu ne trebuie ce-i la capătul cozii, noi #uniți-la-coadă-stăm.

Ai zice că o facem din solidaritate unii pentru alții, dar nu, suntem și mai proști de-atât. O facem unii în ciuda altora. Cam așa:

Dacă-i lungă, hai s-o facem lată. La coadă mă refer! Vezi un puhoi de oameni care stau unu’ câte unu’, în șir indian? Dă-i dreacu’ de indieni, fac ei regulile la noi acasă, #jesuisromania, vino-ncoa’ barosane, ne punem fix LÂNGĂ cineva. Nu-nu, nu în spatele cuiva, lângă. Facem un fel de puhoi dezorganizat, profităm de tot spațiul disponibil, de ce să stăm în linie, da’ ce, ăștia vor să ne dreseze, Illuminati, huo, stau la coadă cum vreau eu!

Dacă-i liniște, hai s-o spargem! Ne plictisim naibii de stat ba pe-un picior, ba pe altu’, până ne vine rându’ la… ce-o fi acolo în capăt. Așa că, o sunăm pe gagicăÎn funcție de categorie și culoare, convorbirea poa’ să aibă două tonalități:

  • ca la-ncepători, în faza de încălzire ma-me-mi-mo-mu (Da, mami, și eu te iubesc mult. Da, mami, mult mult. Cel mai muuuult.)
  • ca la profesioniști, în FA major (Da, fă, vin și io acasă, ia niște semințe și-o Timișoreana la 2 să ne simtem și noi bine deseară. Timișoreana, fă, ce-ai, ești surdă?!)

Dacă-i mult de-așteptat… ne lipim. Doar n-oi fi tu prost să stai cu toți cioflingarii în învălmășeală. Ochești un tuciuriu de-al tău, undeva mai în față și zbang, îl bați pe umăr, ce faci frate, ia zi și mie ce se-ntâmplă aici? Lungești discuția ca să pară că te-ai băgat un pic în față doar pentru asta, dar între timp eventual aflați că sunteți și ceva rude, vă vine rându’ rapid, pa și pusi, i-ai fentat pe proști, ja la sticla de Timișoreana!

Dacă-i trafic, trafic să fie. Ditamai coada de mașini în față, oricum e haos, zbang pe linia tramvai ca să-l blochezi și p-ăla, că nu sunteți destui în ambuteiaj.  Vrea vreun prost să traverseze bulevardul cu mașina de pe vreo străduță laterală? Stai dreacu’ acolo, tu nu vezi că noi suferim?! Și te așezi frumos, ca o panseluță, fix acolo, blocaj, să nu iasă nimeni. Nu te dai nici în față, nici în spate. Bagi nasu-n telefon și te faci că nu-i vezi pe toți ăia care-ți doresc un stâlp în capotă la 500 de metri mai încolo. Păi ori suferim toți, ori nu suferim niciunu’?

trafic-aglomerat

Doar întreb ceva, mă scuzați. Asta e cea mai comună metodă de fentat coada. La medic, la vreun cabinet, la vreo instituție… Se găsește câte unu’ care scoate o hârtie oarecare motolită de prin buzunare, o flutură în aer cu o față inocentă și arată spre ea cu degetu’ în timp ce murmură ceva neinteligibil, ca și când se grăbește ca să nu cumva să aștepți prea mult. Nu vă supărați, doar am ceva de întrebat despre mmhregbblabla și bam, a intrat, iar tu te uiți ca vițelu’ la poartă nouă. Perplex.

Dacă tot am stat atât, măcar să profit. Ai de plătit vreun impozit, de ridicat vreun colet, de făcut ceva la vreun ghișeu? Nasol. O să stai la coadă. Și și mai nasol e că, cel mai probabil, o să ai în față unu’ care va profita din plin de timpul petrecut acolo. Cum? Simplu. Dacă tot a așteptat vreo oră, când îi vine rându’ stă încă pe-atât acolo, punând întrebări, neînțelegând nimic, ori glumind cu ghișeista, ori urlând la ea. Păi ce, am stat degeaba? Să stea și ăia din spate după mine, dă-i încolo.

Excese similare...

Leave a Reply

1 Comment on "Ghid de stat la coadă în România"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
trackback

[…] Ghid de stat la coada […]

wpDiscuz