Cartele prepay cu buletinul?! Muriți cu libertatea cetățeanului în gură! Cartele prepay cu buletinul?! Muriți cu libertatea cetățeanului în gură!
Suntem printre puținele țări unde se mai pot cumpăra cartele prepay fără act de identitate. Pentru că într-o țară proaspăt scăpată din comunism și... Cartele prepay cu buletinul?! Muriți cu libertatea cetățeanului în gură!

Suntem printre puținele țări unde se mai pot cumpăra cartele prepay fără act de identitate. Pentru că într-o țară proaspăt scăpată din comunism și cu acces la Google, au aflat toți proștii despre libertatea cetățeanului și dreptul la intimitate. Și și-au umplut gura cu sintagmele ăstea două, cu care scuipă-n stânga și-n dreapta că vaaaaaai, dar de ce să arăt eu buletinul, doar Poliția are dreptul să-mi ceară buletinul.  Ați învățat toți cuvântul democrație și îl folosiți la fiecare colț, deși definiția exactă vă scapă cu desăvârșire. Trăiască televizorul, acest nou DEX al românilor.

Băi, importanților, să știți un lucru: nu contați! 

Nu îi pasă nimănui că te cheamă Gheorghiță Popescu și locuiești în Cuca Măcăii. Și nici n-o să facă nimeni credit pe numele tău la bancă, acest lucru nu este posibil decât în discuțiile țațelor de la colț de bloc, care au o părere despre orice. Nu îi pasă nimănui că îți înșeli nevasta și folosești cartela aia ca s-o suni pe șustache pe vecina de la parter. Și nu îi pasă nimănui dacă-ți suni dealerul să-ți mai facă discount de zece lei la gram tura viitoare.

Interceptatea discuțiilor și aflarea identității unui posesor de cartelă are scopuri mai mari decât vă imaginați voi, importanții lu’ pește prăjit. Importanți sunteți doar pentru mami care v-ar spune să nu mai fumați legale și pentru nevastă care v-ar da cu tigaia-n cap și ar spăla wc-ul cu periuța voastră de dinți dacă ar afla că dați din buci cu spor la vecina. În rest, sunteți niște neica-nimeni în drum pentru Servicii, iar motivul pentru care vi se cere buletinul este tot în folosul vostru.

Uau, pe bune?! Da, pe bune.

Data viitoare când te plângi că ți-a venit ambulanța acasă abia după juma’ de oră, adu-ți aminte că te-ai scandalizat ca o mimoză că tu nu dai buletinu’ să cumperi cartelă și uite-așa toți labilii psihic pot să sune la 112 ca să spună că le-a murit… la intrare. Da, astea-s exemple reale de urgențe pentru care românii sună la 112. Anul trecut s-au dat zece milioane de apeluri false în România la serviciul de urgențe.

Data viitoare când vezi cum mor unii ca șobolanii în case arzând sau îți ia foc casa și n-ajung pompierii la timp… citește mai sus.

Data viitoare când o să postezi #JeSuisBruxelles sau #JeSuisOriceAltOrașAtacat, să-ți stea hastag-ul în gât cu tot cu democrația pe care o scoți din mânecă la orice tentativă a statului de a mai face un pas spre prevenirea tragediilor de genul ăsta.

Data viitoare când cineva o sună pe mă-ta și-i spune că ai omorât un copil pe trecerea de pietoni, du-te la poliție și află că nu se poate face nimic fiindcă apelurile se fac… de pe cartele prepay!

A avea cartele prepay nu este un drept constituțional, deștepților, însă a pune umărul la siguranța tuturor și a lăsa autoritățile să-și facă treaba fără să vă miorlăiți pe Facebook că sunteți cetățeni europeni și aveți drepturi, este o obligație.

V-ați umplut gura de libertăți și drepturi și democrație și vomitați numai ifose nejustificate de cetățeni europeni. Uneori e mai bine să înghițiți.

logo

Excese similare...

Leave a Reply

4 Comments on "Cartele prepay cu buletinul?! Muriți cu libertatea cetățeanului în gură!"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Nautilus
Guest

Exerciţiu de logică: dacă autorităţile nu te-ar urmări când îți suni dealerul (deşi ele o fac), de ce ar mişca din loc tot mecanismul legal, cu Parlament, dezbatere, adoptare, promulgare, publicare în Monitorul Oficial, pentru unul care ar trage ţepe cu Accidentul?

Leo
Guest

Sau mai sunt deștepții care se ofuscă că de ce îi cere Whatsapp-ul și Facebook-ul acces la contacte. Că ce? Ce mă urmărește pe mine Whatsapp-ul. Pentru că e perfect logic ca o aplicație cu peste un miliard de utilizatori să urmărească ce vorbești tu cu mă-ta și cei 2 prieteni pe care îi ai.

wpDiscuz