Comemorezi și tu pentru Bruxelles? Comemorezi și tu pentru Bruxelles?
În lumina evenimentelor recente, propun o idee de business cu bani puţini, fără competiţie şi cu posibilitate de succes imediat. Companie de creare şi... Comemorezi și tu pentru Bruxelles?

În lumina evenimentelor recente, propun o idee de business cu bani puţini, fără competiţie şi cu posibilitate de succes imediat.

Companie de creare şi organizare evenimente de comemorare.

Avem o înclinaţie deosebită spre a comemora evenimente, atentate, decese, explozii. Nu contează ce, nouă ne place să comemorăm. Comemorând, le arătăm celor care nu comemorează superioritatea noastră. Aderăm la cauze, ne simţim solidari. Cu nimic de fapt, dar ce ne împiedică să comemorăm ?

Atitudinea generală e cea de resemnare şi comemorare.

Explodează un club în Bucureşti, tinerii frumoşi şi liberi comemorează. O zi, două, trei, ies în stradă, urlă, după care se întorc în aceleaşi dughene din subsoluri să comemoreze la o bere.

Pentru că niciunu’ din ei nu a înţeles, de fapt, care a fost cauza. Nu autorităţile neglijente, nu patronul neglijent. E vorba de societatea neglijentă, de neglijenţa individuală. Niciunu’ nu şi-a dat seama că ar putea rezolva problema simplu, începând din secunda doi să nu mai frecventeze localuri care ar putea pune în pericol vieţi.

Bombe în Franţa? Nu-i nimic! Comemorăm, hai să ne mânjim toţi fotografiile de profil cu steagul Franţei! Noi suntem solidari, comemorăm. E ca şi cum te-ai plimba cu chiloţii unei femei violate pe cap, în spiritul solidarităţii.

Bombe în Ankara şi Istanbul, dă-i dracu’, comemorăm dar mai puţin, acolo oricum situaţia e incertă, nu prea ştim cum merge treaba, nu ştim exact dacă-i în Europa, dacă-i în Asia. Mergem maxim o dată pe an la mare, nu ne interesează. Pe noi ne interesează Europa, acolo-s plecaţi fraţii noştri la muncă, acolo tânjim şi noi să ajungem. Poate corporaţia asta la care lucrăm acu’ are vreun post liber.

Bombe în Belgia. Hopa, hai să comemorăm, nous sommes Belgique, au lovit “în mijlocul civilizaţiei europene”. Nu puteam permite aşa ceva, trebuie să reacţionăm. Păi cum? Păi comemorăm!

Există deja un trend actual al comemorărilor. Turnul Eiffel şi alte vreo 5-6 clădiri arhicunoscute în Europa vor fi luminate cu steagul ţării lovite. Preşedinţii tuturor statelor membre şi câteva de pe lângă care au vreun interes în politică externă vor ieşi cu declaraţii dure criticând terorismul.

Populaţia va scrie pe Facebook, se vor pune poze cu steaguri.

Fiecare concert sau eveniment sportiv va ţine un minut de reculegere. Hai să pray for Bruxelles.

bruxelles

Şi cam atât, că suntem lipsiţi de imaginaţie. Există o nişă! Speculaţi!

Între timp, aceiaşi oameni care comemorează în nemărginita lor înţelepciune virtualicească, pledează pentru drepturile omului, pentru multiculturalism, pentru acceptarea imigranţilor. Toate astea nu în deplinătatea facultăţilor mintale, nu din convingeri serioase bazate pe vreun raţionament. Pur şi simplu din dorinţa de a emana superioritate.

Eu ştiu atât: străbunicu’ era cioban. Într-o zi a găsit un lup mic şi pricăjit, rătăcit pe câmp. L-a luat, l-a crescut şi era cel mai educat animal din gospodărie. Toate bune până în ziua în care i-a mâncat vreo patru oi şi i-a secţionat artera femurală.

Cam asta-i şi cu imigranţii.
Hai să Sharia! Hai să Allah Akbar cu toţii! Doar suntem multiculturali, nu?

Excese similare...

Leave a Reply

2 Comments on "Comemorezi și tu pentru Bruxelles?"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
trackback

[…] Comemorezi si tu pentru Bruxelles […]

Nautilus
Guest

După cum arată Bruxellesul şi cum se îmbracă lumea pe stradă acolo, e cam departe de mijlocul civilizaţiei europene. Mai aproape de mijlocul civilizaţiei pakistaneze, afgane, sau nord-africane.

wpDiscuz