Evenimentul Zilei și jurnalismul de coșciug Evenimentul Zilei și jurnalismul de coșciug
Vă salut, stimate redactor-șef adjunct EVZ, Mălin Bot. Nu mă cunoaşteţi, dar nici eu nu-mi doresc să vă cunosc.  Vă scriu aşa, ca de la... Evenimentul Zilei și jurnalismul de coșciug

Vă salut, stimate redactor-șef adjunct EVZ, Mălin Bot. Nu mă cunoaşteţi, dar nici eu nu-mi doresc să vă cunosc.  Vă scriu aşa, ca de la garsonieră la redacţie de ştiri. Nu numai că nu vreau, dar mi s-a spus că nici nu voi reuşi vreodată, din cauza atitudinii (atitudinea de aici):

Nadina-Zisu

Nadina Zisu este redactor la Evenimentul Zilei, așa cum se recomandă. În fiecare dimineaţă ea îşi bea cafeaua de redactor, după care intră pe Google-ul redactorilor, căutând materiale de… redactori.

Nadina Zisu, nu este doar un redactor, ea este o redacţie întreagă! Cum? O redacţie întreagă? Dar ce este aia o redacţie? Noi nu avem de unde să ştim, pentru că noi nu suntem o redacţie, noi suntem o garsonieră.

Nadina Zisu spune despre ea că e mândră de începutul ei în presă. La o scurtă analiză din informaţii publice, ea contribuie la redacţia EVZ din 29 ianuarie. Până în prezent, în 34 de zile lucrătoare, Nadina Zisu a scris 315 articole.

Nu doar că a scris o medie de aproximativ 10 articole pe zi, dar şi din domenii diferite: politică externă, politică internă, social, cultural, tech, 50 Cent, Apple, comerţ, imobiliare…

Nadina Zisu este o antologie. La fel ca toți redactorii EVZ. Cu expertiză în toate domeniile, ea este o sursă demnă de încredere şi profesionalism şi ne bucurăm că tinerii ca ea au ales calea asta a grea a jurnalismului ca să ne destupe şi nouă minţile încuiate cu informaţii.

Nadina, spui că rămâne la latitudinea oamenilor cu care lucrezi să-ți aprecieze potențialul. OK, să-i cerem domnului Mălin Bot, redactor-șef adjunct la EVZ, o recomandare? Permite-mi să-ți spun că nu-ți va face cinste niciodată o recomandare din partea unei publicații de rangul EVZ. Și că, de fapt, o recomandare puternică este un search pe Google cu numele tău, pe care viitorii tăi angajatori îl vor face cu siguranță.

De asta, inițial, nu ți-am publicat numele. Pentru că ești fix o imagine reprezenativă a proaspătului absolvent entuziasmat de munca pe care o face. Și care, ca să ajungă să-și plătească factura din job-ul pe care-l prestează, va face mai întâi munca de jos. Orice om face greşeli. Când îţi asumi, însă, că sapi în cimitirele astea virtuale ca să dezgropi fețele oamenilor morţi, călcând pe orice etică, călcând pe părinţi, călcând pe decenţă, călcând pe bun simţ, călcând pe orice… Se întâmplă asta.

Acest subiect nu a fost menit ca un atac la persoana ta, ci un semnal de alarmă, un manifest pentru gaşca de trântori cu impresii de jurnalişti la care aderi. Pentru voi, tinerii şi noii jurnalişti a căror singură contribuţie în informarea publică sunt doar diacriticele puse pe ştirile preluate şi traduse din afară sau din comunicatele de presă.

Succes cu jurnalismul de coșciug pe care-l prestați la EVZ, domnule Mălin Bot.

PS: Asta se va întâmpla de fiecare dată când veți mai cere și publica cu bună știință fotografii cu oameni morți, contrar voinței familiei și oricărei urme de bun simț. Ne-am săturat de jegul din presă, de creieri întinși pe asfalt, de victime expuse și familii în viața cărora intrați cu bocancii plini de jegul în care vă scăldați.

Excese similare...

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz