5 lucruri ciudate pentru provincialii din Moldova aterizați în București 5 lucruri ciudate pentru provincialii din Moldova aterizați în București
Da da, v-am invadat capitala, noi și oltenii. Noi am vinit, oltenii veniră, voi… n-aveți decât să ne suportați, că suntem de treabă, prietenoși... 5 lucruri ciudate pentru provincialii din Moldova aterizați în București

Da da, v-am invadat capitala, noi și oltenii. Noi am vinit, oltenii veniră, voi… n-aveți decât să ne suportați, că suntem de treabă, prietenoși și venim și cu vin bun la pachet. La pachet la propriu, da, primim periodic pe tren/autocar. :) Poate părem ușor ciudăței, dar cu un pic de înțelegere o să vă dați seama că orașul vostru are sectoare mari cât tot orașul nostru de baștină, sunteți mulți și de toate culorile și da, ne simțim ușor copleșiți cel puțin vreo 6 luni de la aterizare.

Așadar, ca să înlesnim puțin procesul de integrare și, respectiv, acceptare, uite 10 lucruri cel puțin ciudate în capitală:

Cel mai inutil lucru din București? Semaforul. Un fel de mobilier stradal decorativ. Cel mai ignorat, trist și invizibil dispozitiv, semaforul e un fel de stâlp pus din motive misterioase pe trotuare și prin intersecții. Eu îmi recunosc moldovenii în București fiindcă suntem singurii fraieri care empatizează cu semaforul, așa că îl așteptăm să se facă verde ca să treacem strada.

Toată lumea din București… nu-i din București. În jumătate de an, din toți oamenii pe care i-am cunoscut, mai puțin de 30% sunt născuți în București. Și aproape 80% din cei născuți aici, au părinți care… ghici ce, nu-s din București.

Cel mai corigent oraș la capitolul ploaie. Dacă ești în trafic, în momentul în care prima picătură de ploaie ți-a atins parbrizul, o să asiști la un fenomen ciudat (cercetătorii britanici încă fac studii): toți șoferii au brusc amnezie temporară, nicunu’ nu mai știe să conducă, toate pedalele de frână se apasă concomitent. Melcii ies pe trotuare și fac liniuțe cu mașinile din trafic. Și ghici ce, câștigă. Dacă ești pieton și plouă, poți să-ți iei liber pe ziua de azi. Sau cizme de cauciuc. Pentru că va trebui să ocolești trei străzi ca să traversezi una. Mici lacuri de acumulare peste tot. Un fel de Veneția mai jegoasă.

Cel mai corigent oraș la capitolul ninsoare. Pe tot parcursul anului, bucureștenii cred că orașul lor se află undeva în nordul Tailandei. Prin decembrie, mare revelație: suntem în România. Și ninge. Mult. Și asiști fără bilet la cele mai impresionante acte artistice: mașini și oameni prestând adevărate spectacole de patinaj artistic peste tot.

Cele mai multe shawormerii și cei mai mulți sportivi pe metru pătrat. Mergi pe stradă, din cinci în cinci metri câte un fast-food. Mergi prin parc? Succes să găsești un metru pătrat și pentru tine printre joggerițe cu colanți din Lidl și AirMax de pe Aliexpress și joggeri care fac jogging… în tricou polo. Fun, fun, fun.

Și-acu’… de ce se numesc moldovenii căciuli? Că stau pe capu’ bucureștenilor. Da’ voi ne primiți, că Bucureștiul e mai fun cu noi în el.

O moldoveancă, prin București

 

Excese similare...

Leave a Reply

1 Comment on "5 lucruri ciudate pentru provincialii din Moldova aterizați în București"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
trackback

[…] 5 lucruri ciudate pentru provincialii aterizati la Bucuresti […]

wpDiscuz